Tips til foredragsholdere

Vi ønsker at stadig flere skal ha muligheten til å bidra med å spre sin kompetanse og erfaring i NNUG-nettverket. For å hjelpe deg som skal holde et foredrag, har vi noen enkle tips og triks som kan hjelpe deg til å bli bedre rustet til å holde et bra innlegg.

Øv deg på innholdet!

Ingen er naturlig flinke til å holde foredrag foran en mengde mennesker, det krever mye trening og øvelse. Det beste man kan gjøre for å forberede et innlegg er å øve og øve. Du kan gjerne spille inn deg selv på webkamera på PCen, på den måten kan du se om du forholder deg naturlig, trene på å bevege blikket til deltakerene og ikke minst: Du blir veldig fort bevisst over eventuelle pause-lyder du lager, som "mm" og "hmm", m.m..

Forsøk å få til en naturlig overgang mellom noen av slidene i presentasjonen, slik at du forbereder deltakerne på hva de skal komme til å se nå. Du skal være i forkant av dine egne slides, pass på å ikke bli overrasket over ditt eget innhold.

Stillhet er bra

Lær å unngå pauselyder når du taler. Dette er en naturlig mekanisme vi har for å holde ordet i mindre forsamlinger og dialoger, men det virker mot sin hensikt når du holder foredrag og alle ørene er rettet mot deg. Stillhet er alltid bra, det gjør det mulig for deltakerne å reflektere over det du akkurat har sagt og klargjøre tankene før neste poeng.

Se ut mot salen, ikke på veggen!

Møte opp i god tid

Forsøk å stå stille

Vis at du kan det du prater om

Andre tips

Husk at målet vårt er å inspirere til å utforske nye ting når de kommer hjem, det er ikke fysisk mulig for noen å lære seg mye detaljer på et kort innlegg. Viktig at man har det gøy når man holder innlegg, hvis man er komfortabel og har det gøy på podiet, vil det smitte over på deltakerne i salen.